Ovarin

1 tabl. zawiera: 550 mg inozytolu (mio-inozytol, D-chiro-inozytol), 3 mg kwasu pantotenowego, 0,7 mg witaminy B6, 200 µg kwasu foliowego, 12,5 µg witaminy D (500 j.m.), 1,25 µg witaminy B12.

  1. Działanie
  2. Dawkowanie
  3. Wskazania
  4. Przeciwwskazania
  5. Uwagi
Nazwa Zawartość opakowania Substancja czynna Cena 100% Ost. modyfikacja
Ovarin 60 szt., tabl. 51,00zł 2017-10-31

Działanie

Suplement diety zawierający składniki wspomagające utrzymanie prawidłowej gospodarki hormonalnej, w ilościach dostosowanych do potrzeb kobiet w wieku rozrodczym.

Dawkowanie

Doustnie. Dorośli: 2 tabl. dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Wskazania

Uzupełnienie diety kobiet w wieku rozrodczym oraz kobiet starających się zajść w ciążę, w celu utrzymania prawidłowej gospodarki hormonalnej.

Przeciwwskazania

Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.

Uwagi

Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zbilansowanej, zrównoważonej diety jest niezbędne dla zachowania prawidłowego stanu zdrowia.

Preparat zawiera substancję Vitamins.

Lek refundowany: NIE

Lista leków zawierających te same substancje czynne

1 tabl. powl. zawiera: 3600 j.m. witaminy A, 1,55 mg witaminy B1, 1,8 mg witaminy B2, 2,6 mg witaminy B6, 4 µg witaminy B12, 100 mg witaminy C, 500 j.m. witaminy D3, 15 mg witaminy E, 19 mg nikotynamidu, 10 mg pantoteinianu wapnia, 0,8 mg kwasu foliowego, 0,2 mg biotyny, 125 mg wapnia, 125 mg fosforu, 100 mg magnezu, 60 mg żelaza, 7,5 mg cynku, 1 mg manganu, 1 mg miedzi. Preparat zawiera laktozę i mannitol.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,1 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 383 mg kwasu linolowego, 59,6 mg kwasu α-linolenowego, 11,8 mg kwasu arachidonowego, 6,7 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,6 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg  witaminy B5, 0,04 mg  witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,35 mg witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 89 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg  miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, ≤0,003 mg fluorku, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 340 mOsmol/l.100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,6 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 421 mg kwasu linolowego, 78 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 6,4 mg dokozaheksaenowego i 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,16 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 73 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5,1 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 320 mOsmol/l.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,3 g białka, 3,3 g tłuszczu (w tym 1,3 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 523 mg kwasu linolowego, 76 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 10 mg kwasu dokozaheksaenowego i 2,2 mg kwasu eikozapentaenowego), 7,5 g węglowodanów (w tym 7,2 g laktozy, 0,2 g glukozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,04 g; witaminy: 67 µg witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,15 mg witaminy B2, 0,49 mg witaminy B3, 0,33 mg witaminy B5, 0,06 mg witaminy B6, 0,13 µg witaminy B12, 12 µg kwasu foliowego, 1,5 µg biotyny, 15 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,64 mg witaminy E, 3,3 µg witaminy K; składniki mineralne: 72 mg potasu, 49 mg wapnia, 43 mg chlorku, 28 mg fosforu, 16 mg sodu, 4,9 mg magnezu, 0,5 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg  miedzi, 13 µg jodu, 0,008 mg  manganu, 1,2 µg selenu, 100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,3 g białka, 3,4 g tłuszczu (w tym 1,5 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 445 mg kwasu linolowego, 82 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 10 mg kwasu dokozaheksaenowego i 2,2 mg kwasu eikozapentaenowego), 7,3 g węglowodanów (w tym 7 g laktozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,04 g; witaminy: 54 µg witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,12 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,34 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,19 µg witaminy B12, 13 µg kwasu foliowego, 1,4 µg biotyny, 9,2 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,3 mg witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 72 mg potasu, 55 mg wapnia, 46 mg chlorku, 31 mg fosforu, 17 mg sodu, 5,1 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,51 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,008 mg manganu, 1,7 µg selenu, ≤0,003 mg  fluorku oraz 12 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 3,9 mg inozytolu, 1,5 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal).

1 torebka 87 ml płynu zawiera 10 g równoważnika białka, 4,7 g węglowodanów (w tym 3,9 g cukrów), 0,3 g tłuszczów (w tym 0,09 kwasów tłuszczowych nasyconych: 67 mg kwasu dokozaheksaenowego, 15 mg kwasu eikozapentaenowego), witaminy: 139 µg witaminy A, 5 µg witaminy D, 2,6 mg witaminy E, 18 mg witaminy C, 17 µg witaminy K, 0,4 mg tiaminy, 0,38 mg ryboflawiny, 4,2 mg niacyny, 0,4 mg witaminy B6, 67 µg kwasu foliowego, 0,8 µg witaminy B12, 31 µg biotyny, 1,3 mg kwasu pantotenowego, 100 mg choliny, składniki mineralne: 85 mg sodu, 157 mg potasu, 122 mg chlorków, 200 mg wapnia, 178 mg fosforu, 63 mg magnezu, 3,7 mg żelaza, 365 µg miedzi, 3,7 mg cynku, 0,5 mg manganu, 42 µg jodu, 24 µg molibdenu, 14 µg selenu, 14 µg chromu. Wartość energetyczna: 261 kJ (62 kcal).1 torebka 130 ml płynu zawiera 15 g równoważnika białka, 7 g węglowodanów (w tym 5,9 g cukrów), 0,5 g tłuszczów (w tym 0,13 kwasów tłuszczowych nasyconych: 100 mg kwasu dokozaheksaenowego, 23 mg kwasu eikozapentaenowego), witaminy: 208 µg witaminy A, 7,5 µg witaminy D, 3,9 mg witaminy E, 27 mg witaminy C, 25 µg witaminy K, 0,5 mg tiaminy, 0,57 mg ryboflawiny, 6,2 mg niacyny, 0,7 mg witaminy B6, 100 µg kwasu foliowego, 1,2 µg witaminy B12, 47 µg biotyny, 2 mg kwasu pantotenowego, 150 mg choliny, składniki mineralne: 127 mg sodu, 235 mg potasu, 182 mg chlorków, 299 mg wapnia, 267 mg fosforu, 94 mg magnezu, 5,4 mg żelaza, 546 µg miedzi, 5,4 mg cynku, 0,8 mg manganu, 63 µg jodu, 36 µg molibdenu, 22 µg selenu, 22 µg chromu. Wartość energetyczna: 393 kJ (92 kcal).1 torebka 174 ml płynu zawiera 20 g równoważnika białka, 9,4 g węglowodanów (w tym 7,8 g cukrów), 0,7 g tłuszczów (w tym 0,17 kwasów tłuszczowych nasyconych: 134 mg kwasu dokozaheksaenowego, 31 mg kwasu eikozapentaenowego), witaminy: 278 µg witaminy A, 10 µg witaminy D, 5,2 mg witaminy E, 36 mg witaminy C, 34 µg witaminy K, 0,7 mg tiaminy, 0,77 mg ryboflawiny, 8,4 mg niacyny, 0,9 mg witaminy B6, 134 µg kwasu foliowego, 1,6 µg witaminy B12, 63 µg biotyny, 2,6 mg kwasu pantotenowego, 201 mg choliny, składniki mineralne: 171 mg sodu, 315 mg potasu, 244 mg chlorków, 400 mg wapnia, 357 mg fosforu, 125 mg magnezu, 7,3 mg żelaza, 731 µg miedzi, 7,3 mg cynku, 1 mg manganu, 84 µg jodu, 48 µg molibdenu, 29 µg selenu, 29 µg chromu. Wartość energetyczna: 526 kJ (124 kcal).

100 ml płynu zawiera 10,4 g lecytyny sojowej (roślinny kompleks fosfolipidowy zawierający m. in. fosfatydylocholinę, kefalinę, inozytofosfatyd), 4,8 mg witaminy B2, 3,5 mg witaminy B6, 2,5 µg witaminy B12, 20 mg pantotenianu sodowego, 35 mg nikotynamidu. Preparat zawiera czerwień koszenilową, etanol i sacharozę.

100 ml płynu zawiera: 8 g aminokwasów (co stanowi równoważnik 6,7 g białka), 2 g tłuszczu (w tym 0,3 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i 0,4 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych), 5,1 g węglowodanów; składniki mineralne: 95 mg sodu, 120 mg potasu, 160 mg wapnia, 115 mg fosforu, 48,5 mg magnezu, 95 mg chlorków, 4 mg żelaza, 2,3 mg cynku, 230 µg miedzi, 0,35 mg manganu, 18,2 µg jodu, 18,2 µg molibdenu, 8,5 µg selenu, 8,5 µg chromu; witaminy: 121 µg ER witaminy A, 1,3 µg witaminy D, 0,88 mg α-ET witaminy E, 15 mg witaminy C, 11,9 µg witaminy K, 0,23 mg witaminy B1, 0,23 mg witaminy B2, 0,35 mg witaminy B6, 2,3 mg witaminy B3, 85 µg kwasu foliowego, 0,65 µg witaminy B12, 0,85 mg witaminy B5, 24 µg biotyny oraz 54 mg choliny i 14,6 mg inozytolu. Wartość energetyczna 100 ml płynu: 275 kJ (65 kcal). Osmolalność: 1130 mOsmol/kg.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 2,7 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,5 g nasyconych kwasów tłuszczowych: 240 mg kwasu β-palmitynowego, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 418 mg kwasu linolowego, 84 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 6,4 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,05 g; witaminy: 50 µg witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,36 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,14 µg witaminy B12, 9,3 µg kwasu foliowego, 2,1 µg biotyny, 9,3 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 0,9  mg witaminy E, 4,1 µg witaminy K; składniki mineralne: 75 mg potasu, 49 mg wapnia, 41 mg chlorku, 27 mg fosforu, 5,5 mg magnezu, 0,54 mg żelaza, 0,49 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,008 mg manganu, 1,6 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 3,7 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 220 mOsmol/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka serwatkowego, 8,4 g węglowodanów (w tym 6,7 g laktozy), 3 g tłuszczu (w tym 1,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,1 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 385 mg kwasu linolowego, 71 mg kwasu α-linolenowego, 5,7 mg kwasu arachidonowego, 5,7 mg dokozaheksaenowego i 1,2 mg kwasu eikozapentaenowego); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 60 µg witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,12 mg witaminy B2, 0,45 mg witaminy B3, 0,35 mg  witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,17 µg witaminy B12, 8,5 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,5 mg witaminy C, 1,4 µg witaminy D, 1,3 mg  witaminy E, 5,1 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 78 mg potasu, 62 mg wapnia, 43 mg chlorku, 35 mg fosforu, 5,4 mg magnezu, 1,1 mg żelaza, 0,54 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 13 µg jodu, 0,01 mg manganu, 1,5 µg selenu, < 0,006 mg fluorku oraz 10 mg choliny, 5,6 mg tauryny, 3,4 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,3 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 285 kJ (68 kcal).

100 ml płynu zawiera: 0,35 g tłuszczu (w tym 0,08 g kwasów nasyconych i 120 mg DHA), 7 g węglowodanów (w tym cukry: 7 g - smaki berries i orange; 3,1 g - smak citrus; 4,9 g - smak tropical), 0,4 g błonnika (smaki berries, orange i tropical) lub 0,29 g błonnika (smak citrus), 1, 0,4 mg witaminy B2, 5,7 mg niacyny, 11,2 mg ekwiwalentu niacyny, 0,46 mg witaminy B6, 96 µg kwasu foliowego, 1,4 µg witaminy B12, 42,7 µg biotyny, 1,4 mg kwasu pantotenowego; składniki mineralne: <20 mg sodu, 80 mg potasu (smaki berries, orange i tropical) lub <20 mg potasu (smak citrus), <20 mg chlorków, 285 mg wapnia, 221 mg fosforu, 85,6 mg magnezu, 4,2 mg żelaza, 0,42 mg miedzi, 3,1 mg cynku, 0,42 mg manganu, 46,7 µg jodu, 20 µg molibdenu, 21,4 µg selenu, 8,5 µg chromu; oraz 122 mg choliny, 32,5 mg inozytolu, 10,3 mg L-karnityny, 77,1 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 ml płynu: 96 kcal. Osmolalność: 2460 mOsmol/kg.

Najczęściej wyszukiwane

15 g syropu zawiera: 36 mg suchego wyciągu z czosnku (standaryzowanego na zawartość alliiny), 21 mg witaminy C, koncentraty soków z malin i z czarnej porzeczki.

1 kaps. zawiera: 30 mg wyciągu suchego z guarany, 40 mg wyciągu suchego z muira puama, 40 mg wyciągu suchego z cytryńca chińskiego, 38 mg monometioninianu cynku, 30 mg wyciągu olejowego z owocu boczni piłkowanej. Preparat zawiera sorbitol i glukozę.

100 g preparatu zawiera płynny wyciąg z ziela majeranku uzyskiwany poprzez ekstrakcje podłożem (Extractum fluidum (2:1) ex. 2g Majoranae herba).

1 saszetka zawiera:  1,0 g kwiatu rumianku, 0,66 g korzenia prawoślazu, 0,34 g liścia mięty pieprzowej.

Preparat zawiera 0,3% karboksymetylocelulozy, glicerol oraz N-acetylokarnozynę.

1 kaps. zawiera mínimum 1 x 109 CFU szczepów Lactobacillus plantarum (CECT 7315 oraz 7316) oraz przynajmniej 50% ZDS* 5 witamin (B9, B6, B12, A, C) i 2 minerałów (cynk, selen). *ZDS- zalecane dzienne spożycie.

Talc, solanum tuberosum starch, zink oxide, allantoin.

1 tabl. powl. zawiera 300 mg ekstraktu z owoców żurawiny, 100 mg ekstraktu z liści pokrzywy.

Informacje o lekach dostarcza:
Pharmindex
Najpopularniejsze artykuły
Właściwości i zastosowanie dziurawca. Przepis na napar z dziurawca Właściwości i zastosowanie dziurawca. Przepis na napar z dziurawca

Dziurawiec zwyczajny, zwany także zielem świętojańskim, to bylina porastająca łąki, polany, widne zarośla, zbocza, skraje lasów. Dziurawiec jest jednym z najpopularniejszych i ...

więcej

WITAMINA B7 (biotyna) - działanie, źródła występowania, objawy niedoboru WITAMINA B7 (biotyna) - działanie, źródła występowania, objawy niedoboru

Witamina B7 (biotyna) jest niezbędna do prawidłowej przemiany materii, zwłaszcza w przemianie glukozy, której poziom we krwi stabilizuje. Z tego powodu witamina ...

więcej

GŁÓG poprawia pracę serca, obniża ciśnienie, wzmacnia i uspokaja GŁÓG poprawia pracę serca, obniża ciśnienie, wzmacnia i uspokaja

Głóg wygląda pięknie – zarówno wiosną, gdy kwitnie, jak i jesienią, kiedy dojrzewają jego owoce. W dodatku jest rośliną o wyjątkowych walorach ...

więcej

Traganek - właściwości lecznicze herbaty z traganka Traganek - właściwości lecznicze herbaty z traganka

Traganek (Astragalus L.) ma liczne właściwości lecznicze. Herbata z traganka wzmacnia układ odpornościowy, zapobiega infekcjom, wpływa korzystnie na pracę nerek, wątroby i ...

więcej

Konkurs! Wygraj 1 z 10 książek "Zioła na odporność" autorstwa dr Moniki Fijałek - WYNIKI! Konkurs! Wygraj 1 z 10 książek "Zioła na odporność" ...

Zapraszamy do udziału w naszym nowym konkursie - możecie wygrać 1 z 10 książek "Zioła na odporność". Z publikacji dowiecie się, jak ...

więcej

Zdrowa społeczność

Właściciel portalu Poradnikzdrowie.pl nie jest właścicielem Bazy Leków. Dostawca bazy leków oświadcza i informuje, że dokłada wszelkich starań, aby wszystkie opisy leków były zgodne z obowiązującym stanem wiedzy, a także oświadcza jednocześnie, że podstawowe znaczenie prawne ma zawsze ulotka dołączona do konkretnego leku, zatwierdzona przez Ministerstwo Zdrowia.