Nutramigen® 1 LGG

100 ml przygotowanego preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,91 g białka, 3,4 g tłuszczu (w tym 1,46 g kwasów tłuszczowych nasyconych oraz 0,56 g kwasu linolowego, 46 mg kwasu α-linolenowego, 23 mg kwasu arachidonowego, 11,6 mg dokozaheksaenowego), 7,5 g węglowodanów; witaminy: 61 µg ekwiwalentu retinolu, 1,03 µg witaminy D, 0,91 mg ekwiwalentu α-tokoferolu, 8,9 µg witaminy K, 14,3 mg witaminy C, 55 µg witaminy B1, 61 µg witaminy B2, 41 µg witaminy B6, 0,2 µg witaminy B12, 0,68 mg ekwiwalentu niacyny, 10,9 µg kwasu foliowego, 0,34 mg kwasu pantotenowego, 2 µg biotyny; składniki mineralne: 32 mg sodu, 83 mg potasu, 65 mg chlorków, 77 mg wapnia, 53 mg fosforu, 6,8 mg magnezu, 1,23 mg żelaza, 0,48 mg cynku, 51 µg miedzi, 41 µg manganu, 1,5 µg selenu, 14,3 µg jodu, 3,8 µg molibdenu, 1,5 µg chromu oraz 16,4 mg choliny, 11,6 mg inozytolu, 4,1 mg tauryny, 1,7 mg L-karnityny i żywe kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (0,034%). Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (68 kcal). Osmolarność: 260 mOsm/l.

  1. Działanie
  2. Dawkowanie
  3. Wskazania
  4. Przeciwwskazania
  5. Niepożądane działanie
  6. Cena
Nazwa Zawartość opakowania Substancja czynna Cena 100% Ost. modyfikacja
Nutramigen® 1 LGG puszka 400 g , proszek 44,89 zł 2018-04-19

Działanie

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Kompletny pod względem odżywczym, hipoalergiczny preparat mlekozastępczy. Zawiera hydrolizat białka o wysokim stopniu hydrolizy. Jest odpowiedni dla niekarmionych piersią niemowląt od urodzenia aż do 6. mż. i w tym czasie może stanowić jedyne źródło pożywienia. Oprócz niezbędnych składników odżywczych, witamin i składników mineralnych zawiera szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG, który który zwiększa efektywność postępowania dietetycznego w alergii na białka mleka krowiego i pomaga dziecku szybciej powrócić do normalnego żywienia. Zawiera także specjalną mieszankę kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Preparat nie zawiera laktozy i sacharozy. Preparat może stanowić jedyne źródło pożywienia u niemowląt do 6 mż.

Dawkowanie

Doustnie. Dawkowanie indywidualne, zgodnie z zapotrzebowaniem niemowlęcia w danym wieku.

Wskazania

Preparat przeznaczony do postępowania dietetycznego u niemowląt od urodzenia do 6 mż.: w alergii na białko mleka krowiego i innych alergiach pokarmowych np. alergii na białko sojowe; w nietolerancji laktozy i wtórnej nietolerancji sacharozy; w dodatnim wywiadzie rodzinnym w kierunku chorób alergicznych a także w postępowaniu diagnostycznym w alergii na białka pokarmowe, w objawach związanych z alergią pokarmową tj.: objawy skórne (AZS, wyprysk, wysypka, pokrzywka), zaburzenia żołądkowo-jelitowe (biegunki, kolka), objawy ze strony układu oddechowego (nieżyt nosa, astma).

Przeciwwskazania

Nie stosować pozajelitowo.

Niepożądane działanie

Stolce mogą być częstsze, mieć zmienioną konsystencję i kolor.

Cena

Nutramigen® 1 LGG, cena 100% 44,89 zł

Lek refundowany: TAK

Lista leków zawierających te same substancje czynne

100 ml przygotowanego preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,91 g białka, 3,4 g tłuszczu (w tym 1,46 g kwasów tłuszczowych nasyconych oraz 0,56 g kwasu linolowego, 46 mg kwasu α-linolenowego, 23 mg kwasu arachidonowego, 11,6 mg dokozaheksaenowego), 7,5 g węglowodanów; witaminy: 61 µg ekwiwalentu retinolu, 1,03 µg witaminy D, 0,91 mg ekwiwalentu α-tokoferolu, 8,9 µg witaminy K, 14,3 mg witaminy C, 55 µg witaminy B1, 61 µg witaminy B2, 41 µg witaminy B6, 0,2 µg witaminy B12, 0,68 mg ekwiwalentu niacyny, 10,9 µg kwasu foliowego, 0,34 mg kwasu pantotenowego, 2 µg biotyny; składniki mineralne: 32 mg sodu, 83 mg potasu, 65 mg chlorków, 77 mg wapnia, 53 mg fosforu, 6,8 mg magnezu, 1,23 mg żelaza, 0,48 mg cynku, 51 µg miedzi, 41 µg manganu, 1,5 µg selenu, 14,3 µg jodu, 3,8 µg molibdenu, 1,5 µg chromu oraz 16,4 mg choliny, 11,6 mg inozytolu, 4,1 mg tauryny, 1,7 mg L-karnityny i żywe kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (0,034%). Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (68 kcal). Osmolarność: 260 mOsm/l.

100 ml przygotowanego preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,7 g białka, 2,8 g tłuszczu (w tym 1,17 g kwasów tłuszczowych nasyconych oraz 0,48 g kwasu linolowego, 41 mg kwasu α-linolenowego, 23 mg kwasu arachidonowego, 11,5 mg kwasu dokozaheksaenowego), 8,8 g węglowodanów; witaminy: 65 µg ekwiwalentu retinolu, 0,77 mg ekwiwalentu α-tokoferolu, 1,05 µg witaminy D, 8,8 µg witaminy K, 10,6 mg witaminy C, 74 µg witaminy B1, 122 µg witaminy B2, 104 µg witaminy B6, 0,156 µg witaminy B12, 9,8 µg kwasu foliowego, 0,45 mg kwasu pantotenowego, 1,04 mg niacyny, 1,49 µg biotyny; składniki mineralne: 21 mg sodu, 83 mg potasu, 47 mg chlorków, 88 mg wapnia, 50 mg fosforu, 6,8 mg magnezu, 1,13 mg żelaza, 0,74 mg cynku, 51 µg miedzi, 20 µg manganu, 11,9 µg jodu, 3,7 µg molibdenu, 1,69 µg selenu, 3 µg chromu oraz 16,2 mg choliny, 11,5 mg inozytolu, 4,1 mg tauryny, 1,49 mg L-karnityny i żywe kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (0,034%). Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (68 kcal). Osmolarność: 380 mOsm/l.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,1 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 383 mg kwasu linolowego, 59,6 mg kwasu α-linolenowego, 11,8 mg kwasu arachidonowego, 6,7 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,6 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg  witaminy B5, 0,04 mg  witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,35 mg witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 89 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg  miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, ≤0,003 mg fluorku, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 340 mOsmol/l.100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,6 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 421 mg kwasu linolowego, 78 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 6,4 mg dokozaheksaenowego i 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,16 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 73 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5,1 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 320 mOsmol/l.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,3 g białka, 3,43 g tłuszczu (w tym 1,5 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 445 mg kwasu linolowego, 82 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA, w tym 6,4 mg kwasu arachidonowego, 6,4 mg kwasu dokozaheksaenowego, 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego); 7,3 g węglowodanów (w tym 7,0 g laktozy, 0,2 g glukozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,04 g; składniki mineralne: 55 mg wapnia, 31 mg fosforu, 0,53 mg żelaza, 5,1 mg magnezu, 0,51 mg cynku, 12 µg jodu, 72 mg potasu, 46 mg chlorku, 17 mg sodu, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu, 1,7 µg selenu, ≤0,003 mg fluorku; witaminy: 54 µg witaminy A, 1,2 µg witaminy D, 1,3 mg witaminy E, 4,4 µg witaminy K, 0,05 mg witaminy B1, 0,12 mg witaminy B2, 0,43 mg niacyny, 0,34 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 13 µg kwasu foliowego, 0,2 µg witaminy B12, 1,4 µg biotyny, 9,2 mg witaminy C; 3,2 mg nukleotydów, 1,6 mg L-karnityny, 12 mg choliny, 3,8 mg inozytolu, 5,3 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ/ 66 kcal.

Średnia zawartość w 100 ml płynu: 2,6 g białka, 5,4 g tłuszczu (w tym 3,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 2,7 g średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych - MCT, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,7 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, 15,8 mg kwasu arachidonowego, 15,7 mg kwasu dokozaheksaenowego), 10,3 g węglowodanów (w tym 2,7 g cukrów, 0,1 g laktozy); składniki mineralne: 32 mg sodu, 108 mg potasu, 64 mg chlorków, 80 mg wapnia, 40 mg fosforu, 8 mg magnezu, 1 mg żelaza, 0,9 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,08 mg manganu, 6 µg molibdenu, 2 µg selenu, 4 µg chromu, 15 µg jodu; witaminy: 81 µg RE witaminy A, 1,7 µg witaminy D3, 1,2 mg α-TE witaminy E, 6,7 µg witaminy K, 12 mg witaminy C, 0,15 mg tiaminy, 0,15 mg ryboflawiny, 0,33 mg niacyny, 0,45 mg kwasu pantotenowego, 0,06 mg witaminy B6, 15 µg kwasu foliowego, 0,41 µg witaminy B12, 2,3 µg biotyny; 2,8 mg nukleotydów, 0,04 mg karotenoidów, 14 mg choliny, 5 mg inozytolu, 2 mg L-karnityny, 7 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 ml: 420 kJ (100 kcal). Osmolarność: 295 mOsmol/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,3 g białka, 2,9 g tłuszczu (w tym 1,2 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,1 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych); 8,4 g węglowodanów (w tym cukry - 8,3 g); 0,5 g błonnika; sól: 0,04 g; składniki mineralne: 17 mg sodu, 72 mg potasu, 42 mg chlorku, 65 mg wapnia, 44 mg fosforu, 4,6 mg magnezu, 1,2 mg żelaza, 0,55 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu, ≤0,001 mg fluorku, 1,5 µg selenu, 14 µg jodu; witaminy: 63 µg witaminy A, 1,4 µg witaminy D, 1,4 mg witaminy E, 5,7 µg witaminy K, 9,2 mg witaminy C; 0,05 mg witaminy B1, 0,09 mg witaminy B2, 0,44 mg niacyny, 0,04 mg witaminy B6, 12 µg kwasu foliowego, 0,13 µg witaminy B12, 1,4 µg biotyny, 0,34 mg kwasu pantotenowego; 1,2 mg L-karnityny, 9,7 mg choliny, 3,7 mg inozytolu, 5,2 mg tauryny, 73 mg kwasu α-linolenowego. Preparat zawiera oligosacharydy GOS/FOS (galaktooligosacharydy i fruktooligosacharydy) w ilości 0,8 mg/100 ml. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ/66 kcal.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,3 g białka, 3,3 g tłuszczu (w tym 1,3 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 523 mg kwasu linolowego, 76 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 10 mg kwasu dokozaheksaenowego i 2,2 mg kwasu eikozapentaenowego), 7,5 g węglowodanów (w tym 7,2 g laktozy, 0,2 g glukozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,04 g; witaminy: 67 µg witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,15 mg witaminy B2, 0,49 mg witaminy B3, 0,33 mg witaminy B5, 0,06 mg witaminy B6, 0,13 µg witaminy B12, 12 µg kwasu foliowego, 1,5 µg biotyny, 15 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,64 mg witaminy E, 3,3 µg witaminy K; składniki mineralne: 72 mg potasu, 49 mg wapnia, 43 mg chlorku, 28 mg fosforu, 16 mg sodu, 4,9 mg magnezu, 0,5 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg  miedzi, 13 µg jodu, 0,008 mg  manganu, 1,2 µg selenu, 100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,3 g białka, 3,4 g tłuszczu (w tym 1,5 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 445 mg kwasu linolowego, 82 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 10 mg kwasu dokozaheksaenowego i 2,2 mg kwasu eikozapentaenowego), 7,3 g węglowodanów (w tym 7 g laktozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,04 g; witaminy: 54 µg witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,12 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,34 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,19 µg witaminy B12, 13 µg kwasu foliowego, 1,4 µg biotyny, 9,2 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,3 mg witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 72 mg potasu, 55 mg wapnia, 46 mg chlorku, 31 mg fosforu, 17 mg sodu, 5,1 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,51 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,008 mg manganu, 1,7 µg selenu, ≤0,003 mg  fluorku oraz 12 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 3,9 mg inozytolu, 1,5 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal).

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka (w tym 1,3 g białka kazeinowego, 0,3 g białka serwatkowego), 3,5 g tłuszczu (w tym 1,5 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 466 mg kwasu linolowego, 86 mg kwasu α-linolenowego, 12 mg kwasu arachidonowego, 6,7 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego), 6,8 g węglowodanów (w tym 6 g laktozy, 0,1 g maltozy); sól: 0,06 g; witaminy: 50 µg witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,44 mg witaminy B3, 0,3 mg  witaminy B5, 0,05 mg witaminy B6, 0,17 µg witaminy B12, 9,4 µg kwasu foliowego, 1,5 µg biotyny, 8,3 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,5 µg witaminy K; składniki mineralne: 76 mg potasu, 77 mg wapnia, 52 mg chlorku, 43 mg fosforu, 24 mg sodu, 5,1 mg magnezu, 0,68 mg żelaza, 0,59 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 13 µg jodu, 0,03 mg  manganu, 1,3 µg selenu oraz 7,7 mg choliny, 5 mg tauryny, 3,3 mg inozytolu, 0,9 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 260 mOsmol/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 2 g białka (w tym 0,8 g białka kazeinowego, 1,2 g białka serwatkowego), 7,5 g węglowodanów (w tym 5,9 g laktozy), 4 g tłuszczu (w tym 0,8 g triglicerydów średniołańcuchowych MCT, 1,7 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,7 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, 513 mg kwasu linolowego, 71 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA - w tym 17 mg kwasu arachidonowego, 13 mg kwasu dokozaheksaenowego, 2,5 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,07 g; witaminy: 100 µg witaminy A, 0,09 mg witaminy B1, 0,15 mg witaminy B2, 0,08 mg witaminy B6, 0,22 µg witaminy B12, 20 µg kwasu foliowego, 0,6 mg witaminy B5, 1,2 mg witaminy B3, 3 µg biotyny, 12 mg witaminy C, 1,7 µg witaminy D, 2,5 mg witaminy E, 5,9 µg witaminy K; składniki mineralne: 77 mg potasu, 87 mg wapnia, 55 mg chlorku, 47 mg fosforu, 28 mg sodu, 7 mg magnezu, 1,2 mg żelaza, 0,9 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 20 µg jodu, 0,007 mg manganu, 1,7 µg selenu oraz 13 mg choliny, 4,9 mg tauryny, 0,9 mg L-karnityny, 22 mg inozytolu, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 315 kJ (75 kcal). Osmolarność 290 mOsm/l.

100 ml przygotowanego preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,89 g białka (równoważnik), 7,2 g węglowodanów, 3,6 g tłuszczów (w tym 1,36 g kwasów tłuszczowych nasyconych oraz 0,58 g kwasu linolowego, 54 mg kwasu α-linolenowego, 23 mg kwasu arachidonowego, 11,5 mg dokozaheksaenowego); witaminy: 61 µg ekwiwalentu retinolu, 0,85 µg witaminy D, 0,91 mg ekwiwalentu α-tokoferolu, 6,1 µg witaminy K, 8,1 mg witaminy C, 0,054 mg witaminy B1, 0,061 mg witaminy B2, 0,041 mg witaminy B6, 0,68 mg niacyny, 10,8 µg kwasu foliowego, 0,2 µg witaminy B12, 2 µg biotyny, 0,34 mg kwasu pantotenowego; składniki mineralne: 32 mg sodu, 74 mg potasu, 58 mg chlorków, 64 mg wapnia, 35 mg fosforu, 7,4 mg magnezu, 1,22 mg żelaza, 0,68 mg cynku, 0,051 mg miedzi, 0,017 mg manganu, 1,89 µg selenu, 10,1 µg jodu oraz 16,2 mg choliny, 11,5 mg inozytolu, 4,1 mg tauryny, 1,35 mg L-karnityny. Wartość energetyczna 100 ml: 290 kJ (68 kcal). Osmolarność: 310 mOsm/l.

Najczęściej wyszukiwane

Preparat zawiera kapsułki na dzień i kapsułki na noc. 2 kaps. na dzień (porcja dzienna) zawierają 220 mg wyciągu z kwiatów bzu czarnego, 220 mg wyciągu z ziela werbeny pospolitej, 220 mg wyciągu z kwiatów dziewanny, 160 mg wyciągu z ziela tymianku, 70 mg wyciągu z kwiatów pierwiosnka, 40 mg wyciągu z korzenia goryczki żółtej. 1 kaps. na noc zawiera 110 mg wyciągu z ziela werbeny pospolitej, 110 mg wyciągu z liści melisy, 80 mg wyciągu z z kwiatów bzu czarnego, 70 mg wyciągu z owoców bzu czarnego, 50 mg rutozydu, 45 mg witaminy C, 10 mg bioflawonoidów cytrusowych.

1 tabl. zawiera 50 mg monofosforanu urydyny, 600 µg kwasu foliowego, 3 mg witaminy B6, 500 µg witaminy B12, 25 µg (1000 j.m.) witaminy D i 1,1 mg tiaminy.

1 kaps. zawiera mínimum 1 x 109 CFU szczepów Lactobacillus plantarum (CECT 7315 oraz 7316) oraz przynajmniej 50% ZDS* 5 witamin (B9, B6, B12, A, C) i 2 minerałów (cynk, selen). *ZDS- zalecane dzienne spożycie.

100 g preparatu zawiera: 25 g nalewki z korzenia kozłka lekarskiego, 25 g nalewki z liścia mięty pieprzowej, 25 g wyciągu z dziurawca, 25 g nalewki gorzkiej. Preparat zawiera 65-72% etanolu (v/v).

1 kaps. zawiera 500 mcg witaminy B12, 6 mg witaminy B6, 800 mcg kwasu foliowego, 100 mcg witaminy D3.

1 saszetka zawiera 2000 mg Myo-inozytolu, 200 µg kwasu foliowego, 2,5 µg witaminy B12.

Informacje o lekach dostarcza:
Pharmindex
Najpopularniejsze artykuły
Węgiel leczniczy (aktywowany) - zastosowanie i dawkowanie Węgiel leczniczy (aktywowany) - zastosowanie i dawkowanie

Węgiel leczniczy to węgiel aktywny (aktywowany) w postaci czarnych tabletek, który znalazł zastosowanie jako środek na biegunkę, zatrucia. Podawanie węgla aktywowanego jest ...

więcej

WITAMINA B12 - właściwości. Występowanie i dawkowanie witaminy B12 WITAMINA B12 - właściwości. Występowanie i dawkowanie witaminy B12

Witamina B12 to związek, którego właściwości zdrowotne są nie do przecenienia. Witamina B12 koi nerwy, podnosi odporność na stres, zapobiega anemii i ...

więcej

Syrop z mniszka lekarskiego nie tylko na kaszel. Jakie właściwości lecznicze ma miód z mniszka? Syrop z mniszka lekarskiego nie tylko na kaszel. Jakie ...

Syrop z mniszka lekarskiego jest stosowany głównie w celu łagodzenia kaszlu. Jednak miód z mniszka przyśpiesza także gojenie się ran, oczyszcza organizm ...

więcej

Mniszek lekarski – zastosowanie mniszka lekarskiego Mniszek lekarski – zastosowanie mniszka lekarskiego

Mniszek lekarski (łac. Taraxacum officinale), czyli mniszek pospolity, ma wiele właściwości leczniczych, dzięki którym znalazł zastosowanie w medycynie naturalnej. Jednak najczęściej jest ...

więcej

WITAMINA D - objawy oraz skutki niedoboru i nadmiaru witaminy D WITAMINA D - objawy oraz skutki niedoboru i nadmiaru ...

Witamina D w odpowiednim stężeniu sprawia, że kości są mocne, a zęby zdrowe. Właściwy poziom tej witaminy to również sprawne funkcjonujący układ ...

więcej

Zdrowa społeczność

Właściciel portalu Poradnikzdrowie.pl nie jest właścicielem Bazy Leków. Dostawca bazy leków oświadcza i informuje, że dokłada wszelkich starań, aby wszystkie opisy leków były zgodne z obowiązującym stanem wiedzy, a także oświadcza jednocześnie, że podstawowe znaczenie prawne ma zawsze ulotka dołączona do konkretnego leku, zatwierdzona przez Ministerstwo Zdrowia.