Neocate LCP

100 g proszku zawiera 15,5 g aminokwasów (co stanowi równoważnik 13 g białka); 24,5 g tłuszczu (w tym 8,9 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 9,6 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i 4,8 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym 4194 mg kwasu linolowego, 419 mg kwasu α-linolenowego, 81,6 mg kwasu arachidonowego, 81,6 mg dokozaheksaenowego), 52,5 g węglowodanów (w tym 4,7 g cukrów); witaminy: 406 µg ER witaminy A, 8,8 µg witaminy D, 4,8 mg α-ET witaminy E, 51,6 mg witaminy C, 42,5 µg witaminy K, 0,54 mg witaminy B1, 0,54 mg witaminy B2, 4,9 mg witaminy B3, 0,54 mg witaminy B6, 64 µg kwasu foliowego, 1,3 µg witaminy B12, 19 µg biotyny, 2,9 mg witaminy B5; składniki mineralne: 189 mg sodu, 525 mg potasu, 386 mg chlorków, 475 mg wapnia, 341 mg fosforu, 51 mg magnezu, 7,3 mg żelaza, 0,41 mg miedzi, 5,3 mg cynku, 0,20 mg manganu, 100 µg jodu, 14,5 µg selenu, 11,3 µg molibdenu, 10,6 µg chromu oraz 95,4 mg choliny, 108 mg inozytolu, 9,5 mg L-karnityny, 30 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 g proszku: 2020 kJ (483 kcal).

  1. Działanie
  2. Dawkowanie
  3. Wskazania
  4. Przeciwwskazania
  5. Uwagi
Nazwa Zawartość opakowania Substancja czynna Cena 100% Ost. modyfikacja
Neocate LCP puszka 400 g, proszek 155,52zł 2017-10-31

Działanie

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Hipoalergiczna dieta oparta na aminokwasach, kompletna pod względem odżywczym, z dodatkiem długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych - LCP (kwasu dokozaheksaenowego - DHA i kwasu arachidonowego - ARA) i nukleotydów.

Dawkowanie

Doustnie. Dawkowanie indywidualne, ilość preparatu do spożycia i rozcieńczenia muszą być określone wyłącznie przez lekarza i zależy od wieku, masy ciała oraz stanu klinicznego pacjenta.

Wskazania

Do postępowania dietetycznego u niemowląt od urodzenia do ukończenia 1. rż. w alergii na białka mleka krowiego, złożonej nietolerancji białek pokarmowych i innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta elementarna. Stosować po rozważeniu wszystkich możliwych sposobów żywienia.

Przeciwwskazania

Nie stosować pozajelitowo.

Uwagi

1 płaska miarka zawiera 4,6 g proszku. Preparat odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Jeśli do diety niemowlęcia jest wprowadzane inne pożywienie, to powinno się to odbywać wyłącznie pod nadzorem lekarza i ilość podawanego preparatu może wymagać odpowiedniego zmniejszenia.

Lek refundowany: TAK

Lista leków zawierających te same substancje czynne

100 g granulatu zawiera: 56 g węglowodanów (w tym 40,9 g laktozy), 28 g tłuszczu (w tym 12,7 g kwasów nayconych, 9,2 g kwasów jednonienasyconych, 4,9 g kwasów wielonienasyconych, 93 mg kwasu arachidonowego i 93 mg kwasu dokozaheksaenowego); równoważnik białka - 9,8 g; 0,35 g soli; witaminy: 402 µg ER witaminy A, 0,34 mg witaminy B1, 0,39 mg witaminy B2, 0,24 mg witaminy B6, 0,8 µg witaminy B12, 54,6 µg kwasu foliowego, 7,5 mg EN niacyny, 2,2 mg kwasu pantotenowego, 8,4 µg biotyny, 52 mg witaminy C, 6,8 µg witaminy D, 3,8 mg α-ET witaminy E, 20,6 µg witaminy K; składniki mineralne: 465 mg potasu, 380 mg wapnia, 281 mg chlorków, 228 mg fosforu, 138 mg sodu, 38 mg magnezu, 6 mg żelaza, 3,7 mg cynku, 0,34 mg miedzi, 53 µg jodu, 0,35 mg manganu, 15,2 µg chromu, 0,07 mg fluorków, 20 µg molibdenu, 15,2 µg selenu; oraz 128 mg choliny, 88 mg inozytolu, 46,5 mg tauryny, 7,7 mg L-karnityny. Wartość energetyczna 100 g: 2155 kJ (515 kcal). Osmolalność: 390 mOsmol/kg; osmolarność: 350 mOsmol/l.

100 g proszku zawiera 15,5 g aminokwasów (co stanowi równoważnik 13 g białka); 24,5 g tłuszczu (w tym 8,9 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 9,6 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i 4,8 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym 4194 mg kwasu linolowego, 419 mg kwasu α-linolenowego, 81,6 mg kwasu arachidonowego, 81,6 mg dokozaheksaenowego), 52,5 g węglowodanów (w tym 4,7 g cukrów); witaminy: 406 µg ER witaminy A, 8,8 µg witaminy D, 4,8 mg α-ET witaminy E, 51,6 mg witaminy C, 42,5 µg witaminy K, 0,54 mg witaminy B1, 0,54 mg witaminy B2, 4,9 mg witaminy B3, 0,54 mg witaminy B6, 64 µg kwasu foliowego, 1,3 µg witaminy B12, 19 µg biotyny, 2,9 mg witaminy B5; składniki mineralne: 189 mg sodu, 525 mg potasu, 386 mg chlorków, 475 mg wapnia, 341 mg fosforu, 51 mg magnezu, 7,3 mg żelaza, 0,41 mg miedzi, 5,3 mg cynku, 0,20 mg manganu, 100 µg jodu, 14,5 µg selenu, 11,3 µg molibdenu, 10,6 µg chromu oraz 95,4 mg choliny, 108 mg inozytolu, 9,5 mg L-karnityny, 30 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 g proszku: 2020 kJ (483 kcal).

Milupa PKU 2 shake choco. Karton 500 g (10 x 50 g sasz.) 100 g proszku zawiera 33,6 g aminokwasów (co stanowi równoważnik 28 g białka; w tym 0,03 g fenyloalaniny); 51,7 g węglowodanów (w tym 27 g sacharozy); 8,2 g tłuszczów (w tym 3 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 3 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1,5 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych - 1,34 g kwasu linolowego i 0,13 g kwasu a-linolenowego); witaminy: 430 µg ER witaminy A, 0,74 mg witaminy B1, 0,86 mg witaminy B2, 0,96 mg witaminy B6, 1,4 µg witaminy B12, 118 µg kwasu foliowego, 3,3 mg kwasu pantotenowego, 14,6 mg EN niacyny, 28 µg biotyny, 42 mg witaminy C, 4,3 µg witaminy D, 5,8 mg a-ET witaminy E, 20,6 µg witaminy K; składniki mineralne: 560 mg potasu, 670 mg wapnia, Milupa PKU 2 shake truskawkowy. Karton 500 g (10 x 50 g sasz.) 100 g proszku zawiera 33,6 g aminokwasów (co stanowi równoważnik 28 g białka; w tym 0,01 g fenyloalaniny); 57,9 g węglowodanów (w tym 38,3 g sacharozy); 2 g tłuszczów (w tym 1 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0,4 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych - 0,32 g kwasu linolowego i 0,03 g kwasu a-linolenowego); witaminy: 430 µg ER witaminy A, 0,74 mg witaminy B1, 0,86 mg witaminy B2, 0,96 mg witaminy B6, 1,4 µg witaminy B12, 118 µg kwasu foliowego, 3,3 mg kwasu pantotenowego, 14,6 mg EN niacyny, 28 µg biotyny, 42 mg witaminy C, 4,3 µg witaminy D, 5,8 mg a-ET witaminy E, 20,6 µg witaminy K; składniki mineralne: 560 mg potasu, 670 mg wapnia, <30 mg chlorków, 395 mg fosforu, <30 mg sodu, 140 mg magnezu, 7,9 mg żelaza, 7,6 mg cynku, 573 µg miedzi, 92 µg jodu, 1,1 mg manganu, 17 µg chromu, 35 µg molibdenu, 24 µg selenu oraz 254 mg choliny, 126 mg inozytolu i 56 mg L-karnityny. Wartość energetyczna 100 g: 1534 kJ (361 kcal).

Średnia zawartość w 100 ml płynu: 2,6 g białka, 5,4 g tłuszczu (w tym 3,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 2,7 g średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych - MCT, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,7 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, 15,8 mg kwasu arachidonowego, 15,7 mg kwasu dokozaheksaenowego), 10,3 g węglowodanów (w tym 2,7 g cukrów, 0,1 g laktozy); składniki mineralne: 32 mg sodu, 108 mg potasu, 64 mg chlorków, 80 mg wapnia, 40 mg fosforu, 8 mg magnezu, 1 mg żelaza, 0,9 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,08 mg manganu, 6 µg molibdenu, 2 µg selenu, 4 µg chromu, 15 µg jodu; witaminy: 81 µg RE witaminy A, 1,7 µg witaminy D3, 1,2 mg α-TE witaminy E, 6,7 µg witaminy K, 12 mg witaminy C, 0,15 mg tiaminy, 0,15 mg ryboflawiny, 0,33 mg niacyny, 0,45 mg kwasu pantotenowego, 0,06 mg witaminy B6, 15 µg kwasu foliowego, 0,41 µg witaminy B12, 2,3 µg biotyny; 2,8 mg nukleotydów, 0,04 mg karotenoidów, 14 mg choliny, 5 mg inozytolu, 2 mg L-karnityny, 7 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 ml: 420 kJ (100 kcal). Osmolarność: 295 mOsmol/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka serwatkowego, 8,4 g węglowodanów (w tym 6,7 g laktozy), 3 g tłuszczu (w tym 1,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,1 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 385 mg kwasu linolowego, 71 mg kwasu α-linolenowego, 5,7 mg kwasu arachidonowego, 5,7 mg dokozaheksaenowego i 1,2 mg kwasu eikozapentaenowego); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 60 µg witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,12 mg witaminy B2, 0,45 mg witaminy B3, 0,35 mg  witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,17 µg witaminy B12, 8,5 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,5 mg witaminy C, 1,4 µg witaminy D, 1,3 mg  witaminy E, 5,1 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 78 mg potasu, 62 mg wapnia, 43 mg chlorku, 35 mg fosforu, 5,4 mg magnezu, 1,1 mg żelaza, 0,54 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 13 µg jodu, 0,01 mg manganu, 1,5 µg selenu, < 0,006 mg fluorku oraz 10 mg choliny, 5,6 mg tauryny, 3,4 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,3 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 285 kJ (68 kcal).

100 ml preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka (równoważnik), 3,1 g tłuszczu (w tym 1,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 411 mg kwasu linolowego, 75 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA - w tym 9 mg kwasu arachidonowego, 9 mg kwasu dokozaheksaenowego, 1,9 mg kwasu eikozapentaenowego), 8,1 g węglowodanów (w tym 2,9 g laktozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 59 µg  witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,112 mg witaminy B2, 0,04 mg  witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 0,34 mg  kwasu pantotenowego, 0,44 mg  niacyny, 2,1 µg biotyny, 9,2 mg witaminy C, 1,4 µg witaminy D, 1,3 mg  witaminy E, 5 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 63 mg wapnia, 37 mg fosforu, 78 mg potasu, 42 mg chlorku, 1 mg żelaza, 5,5 mg magnezu, 0,51 mg cynku, 12 µg jodu, 0,04 mg  miedzi, 0,01 mg  manganu, 1,2 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 1,2 mg L-karnityny, 3,4 mg inozytolu, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 285 kJ (68 kcal). Osmolarność: 260 mOsm/l.

100 ml przygotowanego preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,91 g białka, 3,4 g tłuszczu (w tym 1,46 g kwasów tłuszczowych nasyconych oraz 0,56 g kwasu linolowego, 46 mg kwasu α-linolenowego, 23 mg kwasu arachidonowego, 11,6 mg dokozaheksaenowego), 7,5 g węglowodanów; witaminy: 61 µg ekwiwalentu retinolu, 1,03 µg witaminy D, 0,91 mg ekwiwalentu α-tokoferolu, 8,9 µg witaminy K, 14,3 mg witaminy C, 55 µg witaminy B1, 61 µg witaminy B2, 41 µg witaminy B6, 0,2 µg witaminy B12, 0,68 mg ekwiwalentu niacyny, 10,9 µg kwasu foliowego, 0,34 mg kwasu pantotenowego, 2 µg biotyny; składniki mineralne: 32 mg sodu, 83 mg potasu, 65 mg chlorków, 77 mg wapnia, 53 mg fosforu, 6,8 mg magnezu, 1,23 mg żelaza, 0,48 mg cynku, 51 µg miedzi, 41 µg manganu, 1,5 µg selenu, 14,3 µg jodu, 3,8 µg molibdenu, 1,5 µg chromu oraz 16,4 mg choliny, 11,6 mg inozytolu, 4,1 mg tauryny, 1,7 mg L-karnityny i żywe kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (0,034%). Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (68 kcal). Osmolarność: 260 mOsm/l.

100 g proszku zawiera: 16,2 g równoważnika białka (białko jest niepełne, gdyż nie zawiera fenyloalaniny), 26 g tłuszczu (w tym 4 g kwasu linolowego, 340 mg kwasu α-linolenowego, 175 mg kwasu arachidonowego, 88 mg kwasu dokozaheksaenowego), 51 g węglowodanów; witaminy: 460 µg RE witaminy A, 1 mg witaminy B1, 1 mg witaminy B2, 1 mg witaminy B6, 2 µg witaminy B12, 10 mg NE niacyny, 3,8 mg kwasu pantotenowego, 100 µg kwasu foliowego, 38 µg biotyny, 9,5 µg witaminy D3, 6,7 mg α-TE witaminy E, 60 mg witaminy C, 40 µg witaminy K; składniki mineralne: 660 mg wapnia, 440 mg fosforu, 240 mg sodu, 560 mg potasu, 430 mg chlorków, 66 mg magnezu, 9,6 mg żelaza, 8,6 mg cynku, 0,86 mg miedzi, 0,38 mg manganu, 76 µg jodu, 14,1 µg selenu oraz 124 mg choliny, 86 mg inozytolu, 30 mg tauryny, 51 mg L-karnityny. Wartość energetyczna 100 g preparatu: 2090 kJ (500 kcal). Osmolarność 320 mOsm/l.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,1 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 383 mg kwasu linolowego, 59,6 mg kwasu α-linolenowego, 11,8 mg kwasu arachidonowego, 6,7 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,6 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg  witaminy B5, 0,04 mg  witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,35 mg witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 89 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg  miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, ≤0,003 mg fluorku, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 340 mOsmol/l.100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,6 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 421 mg kwasu linolowego, 78 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 6,4 mg dokozaheksaenowego i 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,16 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 73 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5,1 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 320 mOsmol/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka serwatkowego, 8,2 g węglowodanów (w tym 2,9 g laktozy), 3,1 g tłuszczu (w tym 1,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych: 220 mg kwasu ß-palmitynowego, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 381 mg kwasu linolowego i 76 mg kwasu α-linolenowego, 10 mg kwasu arachidonowego, 5,9 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,2 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 58 µg witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,44 mg  witaminy B3, 0,34 mg witaminy B5, 0,04 mg  witaminy B6, 0,16 µg witaminy B12, 8,5 µg kwasu foliowego, 1,9 µg biotyny, 8,5 mg witaminy C, 1,4 µg witaminy D, 1,4 mg witaminy E, 4,7 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 78 mg potasu, 64 mg wapnia, 43 mg chlorków, 35 mg fosforu, 7,1 mg magnezu, 1 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 13 µg jodu, 0,008 mg  manganu, 1,3 µg selenu oraz 9,8 mg choliny, 5,4 mg tauryny, 3,4 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 285 kJ (68 kcal). Osmolarność: 240 mOsmol/l.

Najczęściej wyszukiwane

15 g syropu zawiera: 36 mg suchego wyciągu z czosnku (standaryzowanego na zawartość alliiny), 21 mg witaminy C, koncentraty soków z malin i z czarnej porzeczki.

1 kaps. zawiera: 30 mg wyciągu suchego z guarany, 40 mg wyciągu suchego z muira puama, 40 mg wyciągu suchego z cytryńca chińskiego, 38 mg monometioninianu cynku, 30 mg wyciągu olejowego z owocu boczni piłkowanej. Preparat zawiera sorbitol i glukozę.

100 g preparatu zawiera płynny wyciąg z ziela majeranku uzyskiwany poprzez ekstrakcje podłożem (Extractum fluidum (2:1) ex. 2g Majoranae herba).

1 saszetka zawiera:  1,0 g kwiatu rumianku, 0,66 g korzenia prawoślazu, 0,34 g liścia mięty pieprzowej.

Preparat zawiera 0,3% karboksymetylocelulozy, glicerol oraz N-acetylokarnozynę.

1 kaps. zawiera mínimum 1 x 109 CFU szczepów Lactobacillus plantarum (CECT 7315 oraz 7316) oraz przynajmniej 50% ZDS* 5 witamin (B9, B6, B12, A, C) i 2 minerałów (cynk, selen). *ZDS- zalecane dzienne spożycie.

Informacje o lekach dostarcza:
Pharmindex
Najpopularniejsze artykuły
Tasznik pospolity – zastosowanie chwastu o właściwościach leczniczych Tasznik pospolity – zastosowanie chwastu o właściwościach leczniczych

Tasznik pospolity to roślina z charakterystycznymi owocami w kształcie serduszek, którą kojarzy chyba każdy, kto kiedykolwiek biegał po łące. Rzeczywiście, tasznik jest ...

więcej

Właściwości i zastosowanie dziurawca. Przepis na napar z dziurawca Właściwości i zastosowanie dziurawca. Przepis na napar z dziurawca

Dziurawiec zwyczajny, zwany także zielem świętojańskim, to bylina porastająca łąki, polany, widne zarośla, zbocza, skraje lasów. Dziurawiec jest jednym z najpopularniejszych i ...

więcej

WITAMINA B7 (biotyna) - działanie, źródła występowania, objawy niedoboru WITAMINA B7 (biotyna) - działanie, źródła występowania, objawy niedoboru

Witamina B7 (biotyna) jest niezbędna do prawidłowej przemiany materii, zwłaszcza w przemianie glukozy, której poziom we krwi stabilizuje. Z tego powodu witamina ...

więcej

GŁÓG poprawia pracę serca, obniża ciśnienie, wzmacnia i uspokaja GŁÓG poprawia pracę serca, obniża ciśnienie, wzmacnia i uspokaja

Głóg wygląda pięknie – zarówno wiosną, gdy kwitnie, jak i jesienią, kiedy dojrzewają jego owoce. W dodatku jest rośliną o wyjątkowych walorach ...

więcej

Traganek - właściwości lecznicze herbaty z traganka Traganek - właściwości lecznicze herbaty z traganka

Traganek (Astragalus L.) ma liczne właściwości lecznicze. Herbata z traganka wzmacnia układ odpornościowy, zapobiega infekcjom, wpływa korzystnie na pracę nerek, wątroby i ...

więcej

Zdrowa społeczność

Właściciel portalu Poradnikzdrowie.pl nie jest właścicielem Bazy Leków. Dostawca bazy leków oświadcza i informuje, że dokłada wszelkich starań, aby wszystkie opisy leków były zgodne z obowiązującym stanem wiedzy, a także oświadcza jednocześnie, że podstawowe znaczenie prawne ma zawsze ulotka dołączona do konkretnego leku, zatwierdzona przez Ministerstwo Zdrowia.