Dicoflor® 60

1 kaps. lub saszetka zawiera 3 mld lub 6 mld pałeczek Lactobacillus rhamnosus GG. Preparat nie zawiera: glutenu, laktozy ani kazeiny.

  1. Działanie
  2. Dawkowanie
  3. Wskazania
  4. Przeciwwskazania
  5. Uwagi
Nazwa Zawartość opakowania Substancja czynna Cena 100% Ost. modyfikacja
Dicoflor® 60 12 saszetek po 2 g, proszek 23,87zł 2017-10-31

Działanie

Suplement diety. Szczep bakterii Lactobacillus rhamnosus zmniejsza ryzyko wystąpienia skutków ubocznych antybiotykoterapii.

Dawkowanie

Doustnie. 1-2 kaps./ 1-2 saszetki. Niemowlęta i małe dzieci (od 1 do 3 r.ż.): kapsułkę należy otworzyć a jej zawartość rozpuścić w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Dzieci powyżej 3 r.ż.: kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (jak wyżej). Kapsułkę można również otworzyć a jej zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Saszetki: można wsypać bezpośrednio do ust. Preparat spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Preparat zaleca się stosować w trakcie posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Wskazania

Uzupełnienie diety w bakterie Lactobacillus rhamnosus. Dicoflor 30 przeznaczony jest dla niemowląt i dzieci. Dicoflor 60 przeznaczony jest dla: dzieci > 3 r.ż. i dorosłych.

Przeciwwskazania

Nadwrażliwość na składniki preparatu.

Uwagi

Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Preparat zawiera substancję Lactobacillus rhamnosus GG.

Lek refundowany: NIE

Lista leków zawierających te same substancje czynne

5 kropli zawiera 5 mld pałeczek Lactobacillus rhamnosus GG. Preparat nie zawiera: glutenu, laktozy ani kazeiny.

10 kropli zawiera 5 x 109 jtk. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), 2 mg witaminy E, 10 µg witaminy D.

1 kaps. lub 1 saszetka zawiera 5 mld żywych liofilizowanych komórek drożdży szczepu Saccharomyces boulardii oraz 1,5 mld żywych liofilizowanych komórek bakterii szczepu Lactobacillus rhamnosus GG.

1 fiolka płynu doustnego zawiera pałeczki Lactobacillus rhamnosus GG, witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy) i cynk.

1 saszetka zawiera 4x109 CFU liofilizowanych szczepów bakterii Lactobacillus rhamnosus GG oraz 0,8 g fruktooligosacharydów.

1 kaps. zawiera: 2,5 mld komórek (2,5 x 109 CFU) Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), 2,5 mld komórek (2,5 x 109 CFU) Lactobacillus reuteri, 200 mg inuliny, 10 µg (400 j.m.) witaminy D.

100 ml przygotowanego preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,91 g białka, 3,4 g tłuszczu (w tym 1,46 g kwasów tłuszczowych nasyconych oraz 0,56 g kwasu linolowego, 46 mg kwasu α-linolenowego, 23 mg kwasu arachidonowego, 11,6 mg dokozaheksaenowego), 7,5 g węglowodanów; witaminy: 61 µg ekwiwalentu retinolu, 1,03 µg witaminy D, 0,91 mg ekwiwalentu α-tokoferolu, 8,9 µg witaminy K, 14,3 mg witaminy C, 55 µg witaminy B1, 61 µg witaminy B2, 41 µg witaminy B6, 0,2 µg witaminy B12, 0,68 mg ekwiwalentu niacyny, 10,9 µg kwasu foliowego, 0,34 mg kwasu pantotenowego, 2 µg biotyny; składniki mineralne: 32 mg sodu, 83 mg potasu, 65 mg chlorków, 77 mg wapnia, 53 mg fosforu, 6,8 mg magnezu, 1,23 mg żelaza, 0,48 mg cynku, 51 µg miedzi, 41 µg manganu, 1,5 µg selenu, 14,3 µg jodu, 3,8 µg molibdenu, 1,5 µg chromu oraz 16,4 mg choliny, 11,6 mg inozytolu, 4,1 mg tauryny, 1,7 mg L-karnityny i żywe kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (0,034%). Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (68 kcal). Osmolarność: 260 mOsm/l.

100 ml przygotowanego preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,7 g białka, 2,8 g tłuszczu (w tym 1,17 g kwasów tłuszczowych nasyconych oraz 0,48 g kwasu linolowego, 41 mg kwasu α-linolenowego, 23 mg kwasu arachidonowego, 11,5 mg kwasu dokozaheksaenowego), 8,8 g węglowodanów; witaminy: 65 µg ekwiwalentu retinolu, 0,77 mg ekwiwalentu α-tokoferolu, 1,05 µg witaminy D, 8,8 µg witaminy K, 10,6 mg witaminy C, 74 µg witaminy B1, 122 µg witaminy B2, 104 µg witaminy B6, 0,156 µg witaminy B12, 9,8 µg kwasu foliowego, 0,45 mg kwasu pantotenowego, 1,04 mg niacyny, 1,49 µg biotyny; składniki mineralne: 21 mg sodu, 83 mg potasu, 47 mg chlorków, 88 mg wapnia, 50 mg fosforu, 6,8 mg magnezu, 1,13 mg żelaza, 0,74 mg cynku, 51 µg miedzi, 20 µg manganu, 11,9 µg jodu, 3,7 µg molibdenu, 1,69 µg selenu, 3 µg chromu oraz 16,2 mg choliny, 11,5 mg inozytolu, 4,1 mg tauryny, 1,49 mg L-karnityny i żywe kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG (0,034%). Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (68 kcal). Osmolarność: 380 mOsm/l.

1 kaps. zawiera 3 miliardy (3 x 109) jtk. lub 6 miliardów (6 x 109) jtk. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

1 kaps. lub saszetka zawiera 3 mld lub 6 mld pałeczek Lactobacillus rhamnosus GG. Preparat nie zawiera: glutenu, laktozy ani kazeiny.

Najczęściej wyszukiwane

15 g syropu zawiera: 36 mg suchego wyciągu z czosnku (standaryzowanego na zawartość alliiny), 21 mg witaminy C, koncentraty soków z malin i z czarnej porzeczki.

100 g preparatu zawiera płynny wyciąg z ziela majeranku uzyskiwany poprzez ekstrakcje podłożem (Extractum fluidum (2:1) ex. 2g Majoranae herba).

1 kaps. zawiera: 30 mg wyciągu suchego z guarany, 40 mg wyciągu suchego z muira puama, 40 mg wyciągu suchego z cytryńca chińskiego, 38 mg monometioninianu cynku, 30 mg wyciągu olejowego z owocu boczni piłkowanej. Preparat zawiera sorbitol i glukozę.

1 saszetka zawiera:  1,0 g kwiatu rumianku, 0,66 g korzenia prawoślazu, 0,34 g liścia mięty pieprzowej.

Preparat zawiera 0,3% karboksymetylocelulozy, glicerol oraz N-acetylokarnozynę.

1 kaps. zawiera mínimum 1 x 109 CFU szczepów Lactobacillus plantarum (CECT 7315 oraz 7316) oraz przynajmniej 50% ZDS* 5 witamin (B9, B6, B12, A, C) i 2 minerałów (cynk, selen). *ZDS- zalecane dzienne spożycie.

Talc, solanum tuberosum starch, zink oxide, allantoin.

1 tabl. powl. zawiera 300 mg ekstraktu z owoców żurawiny, 100 mg ekstraktu z liści pokrzywy.

Informacje o lekach dostarcza:
Pharmindex
Najpopularniejsze artykuły
Właściwości i zastosowanie dziurawca. Przepis na napar z dziurawca Właściwości i zastosowanie dziurawca. Przepis na napar z dziurawca

Dziurawiec zwyczajny, zwany także zielem świętojańskim, to bylina porastająca łąki, polany, widne zarośla, zbocza, skraje lasów. Dziurawiec jest jednym z najpopularniejszych i ...

więcej

WITAMINA B7 (biotyna) - działanie, źródła występowania, objawy niedoboru WITAMINA B7 (biotyna) - działanie, źródła występowania, objawy niedoboru

Witamina B7 (biotyna) jest niezbędna do prawidłowej przemiany materii, zwłaszcza w przemianie glukozy, której poziom we krwi stabilizuje. Z tego powodu witamina ...

więcej

GŁÓG poprawia pracę serca, obniża ciśnienie, wzmacnia i uspokaja GŁÓG poprawia pracę serca, obniża ciśnienie, wzmacnia i uspokaja

Głóg wygląda pięknie – zarówno wiosną, gdy kwitnie, jak i jesienią, kiedy dojrzewają jego owoce. W dodatku jest rośliną o wyjątkowych walorach ...

więcej

Traganek - właściwości lecznicze herbaty z traganka Traganek - właściwości lecznicze herbaty z traganka

Traganek (Astragalus L.) ma liczne właściwości lecznicze. Herbata z traganka wzmacnia układ odpornościowy, zapobiega infekcjom, wpływa korzystnie na pracę nerek, wątroby i ...

więcej

Konkurs! Wygraj 1 z 10 książek "Zioła na odporność" autorstwa dr Moniki Fijałek - WYNIKI! Konkurs! Wygraj 1 z 10 książek "Zioła na odporność" ...

Zapraszamy do udziału w naszym nowym konkursie - możecie wygrać 1 z 10 książek "Zioła na odporność". Z publikacji dowiecie się, jak ...

więcej

Zdrowa społeczność

Właściciel portalu Poradnikzdrowie.pl nie jest właścicielem Bazy Leków. Dostawca bazy leków oświadcza i informuje, że dokłada wszelkich starań, aby wszystkie opisy leków były zgodne z obowiązującym stanem wiedzy, a także oświadcza jednocześnie, że podstawowe znaczenie prawne ma zawsze ulotka dołączona do konkretnego leku, zatwierdzona przez Ministerstwo Zdrowia.