Bebilon pepti MCT

100 ml preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,8 g białka (hydrolizat serwatki), 3,5 g tłuszczu (w tym 1,6 g trójglicerydów średniołańcuchowych MCT, 1,9 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 0,8 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 455 mg kwasu linolowego, 89 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA - w tym 6,7 mg kwasu arachidonowego, 6,7 mg kwasu dokozaheksaenowego, 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego); 6,8 g węglowodanów (w tym 1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,04 mg witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,9 µg kwasu foliowego, 0,33 mg  witaminy B5, 0,43 mg  witaminy B3, 1,7 µg biotyny, 9,3 mg witaminy C, 1,3 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,7 µg witaminy K; składniki mineralne: 18 mg sodu, 65 mg potasu, 50 mg wapnia, 28 mg fosforu, 5,1 mg magnezu, 40 mg chlorku, 0,77 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 1,8 µg selenu, 0,03 mg manganu oraz 3,3 mg inozytolu, 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 1,1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 190 mOsmol/l.

  1. Działanie
  2. Dawkowanie
  3. Wskazania
  4. Przeciwwskazania
  5. Uwagi
  6. Cena
Nazwa Zawartość opakowania Substancja czynna Cena 100% Ost. modyfikacja
Bebilon pepti MCT puszka 450 g, proszek 42,76 zł 2018-06-18

Działanie

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w przypadku alergii pokarmowych, w tym alergii na białka mleka krowiego oraz do stosowania w zespołach złego wchłaniania. Zawiera triglicerydy średniołańcuchowe (MCT) i kwasy tłuszczowe (LCPUFA, w tym DHA w ilości 0,2% kwasów tłuszczowych ogółem). Źródłem białka jest hydrolizat serwatki o znacznym stopniu hydrolizy.

Dawkowanie

Doustnie lub przez zgłębnik nosowo-żołądkowy. Indywidualne, zgodnie z zapotrzebowaniem niemowlęcia w danym wieku.

Wskazania

Do postępowania dietetycznego u niemowląt od urodzenia, w przypadku przewlekłych biegunek opornych na leczenie, alergii pokarmowych, w tym alergii na białko mleka krowiego, przejścia z żywienia pozajelitowego na żywienie naturalne, niedoboru disacharydaz, resekcji jelita, żywienia przed zabiegami i po zabiegach operacyjnych w obrębie przewodu pokarmowego (dieta bezresztkowa), zespołów złego wchłaniania (stolce tłuszczowe - zaburzenia trawienia i (lub) wchłaniania tłuszczów, zaburzenia trawienia i wchłaniania białek), mukowiscydozy, hipoproteinemii (zaawansowane niedobory białkowo-energetyczne).

Przeciwwskazania

Nie podawać dożylnie.

Uwagi

1 płaska miarka zawiera 4,3 g proszku.

Cena

Bebilon pepti MCT, cena 100% 42,76 zł

Lek refundowany: NIE

Lista leków zawierających te same substancje czynne

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,6 g białka serwatkowego, 7 g węglowodanów (w tym 2,9 g laktozy), 3,5 g tłuszczu (w tym 0,3 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 2,6 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 473 mg kwasu linolowego, 86 mg kwasu α-linolenowego, 6,65 mg kwasu arachidonowego, 6,76 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,63 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,05 g; witaminy: 53 µg  witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,33 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 9 µg kwasu foliowego, 2,2 µg biotyny, 8,3 mg witaminy C, 1,3 µg witaminy D, 1,48 mg witaminy E, 4,7 µg witaminy K; składniki mineralne: 20 mg sodu, 75 mg potasu, 42 mg wapnia, 41 mg chlorku, 30 mg fosforu, 5 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,008 mg manganu, 1,2 µg selenu oraz 9,8 mg choliny, 5,2 mg tauryny, 3,2 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (67 kcal). Osmolarność: 265 mOsmol/l. 100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka (równoważnik), 3,5 g tłuszczu (w tym 1,6 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 455 mg kwasu linolowego, 83 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA - w tym 12 mg kwasu arachidonowego, 11 mg kwasu dokozaheksaenowego, 2,3 mg kwasu eikozapentaenowego), 7 g węglowodanów (w tym 2,9 g laktozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,05 g; witaminy: 53 µg  witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,04 mg  witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 9 µg kwasu foliowego, 0,33 mg  kwasu pantotenowego, 0,43 mg niacyny, 2,2 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,3 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,7 µg witaminy K; składniki mineralne: 20 mg sodu, 47 mg wapnia, 26 mg fosforu, 81 mg potasu, 40 mg chlorku, 0,53 mg żelaza, 5,3 mg magnezu, 0,5 mg cynku, 12 µg jodu, 0,04 mg  miedzi, 0,01 mg  manganu, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,2 mg tauryny, 1 mg L-karnityny, 3,3 mg inozytolu, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 280 kJ (67 kcal). Osmolarność: 250 mOsm/l.

Średnia zawartość w 100 ml płynu: 2,6 g białka, 5,4 g tłuszczu (w tym 3,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 2,7 g średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych - MCT, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,7 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, 15,8 mg kwasu arachidonowego, 15,7 mg kwasu dokozaheksaenowego), 10,3 g węglowodanów (w tym 2,7 g cukrów, 0,1 g laktozy); składniki mineralne: 32 mg sodu, 108 mg potasu, 64 mg chlorków, 80 mg wapnia, 40 mg fosforu, 8 mg magnezu, 1 mg żelaza, 0,9 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,08 mg manganu, 6 µg molibdenu, 2 µg selenu, 4 µg chromu, 15 µg jodu; witaminy: 81 µg RE witaminy A, 1,7 µg witaminy D3, 1,2 mg α-TE witaminy E, 6,7 µg witaminy K, 12 mg witaminy C, 0,15 mg tiaminy, 0,15 mg ryboflawiny, 0,33 mg niacyny, 0,45 mg kwasu pantotenowego, 0,06 mg witaminy B6, 15 µg kwasu foliowego, 0,41 µg witaminy B12, 2,3 µg biotyny; 2,8 mg nukleotydów, 0,04 mg karotenoidów, 14 mg choliny, 5 mg inozytolu, 2 mg L-karnityny, 7 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 ml: 420 kJ (100 kcal). Osmolarność: 295 mOsmol/l.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,1 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 383 mg kwasu linolowego, 59,6 mg kwasu α-linolenowego, 11,8 mg kwasu arachidonowego, 6,7 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,6 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg  witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg  witaminy B5, 0,04 mg  witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,35 mg witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 89 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg  miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, ≤0,003 mg fluorku, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 340 mOsmol/l.100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 6,9 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,6 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 421 mg kwasu linolowego, 78 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 6,4 mg dokozaheksaenowego i 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g witaminy: 50 µg  witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,35 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,16 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 1,8 µg biotyny, 9,1 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,4 µg witaminy K; składniki mineralne: 73 mg potasu, 46 mg wapnia, 41 mg chlorku, 26 mg fosforu, 5,1 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,01 mg manganu, 1,5 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 4,1 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 320 mOsmol/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 2 g białka (w tym 0,8 g białka kazeinowego, 1,2 g białka serwatkowego), 7,5 g węglowodanów (w tym 5,9 g laktozy), 4 g tłuszczu (w tym 0,8 g triglicerydów średniołańcuchowych MCT, 1,7 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,7 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, 513 mg kwasu linolowego, 71 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA - w tym 17 mg kwasu arachidonowego, 13 mg kwasu dokozaheksaenowego, 2,5 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,07 g; witaminy: 100 µg witaminy A, 0,09 mg witaminy B1, 0,15 mg witaminy B2, 0,08 mg witaminy B6, 0,22 µg witaminy B12, 20 µg kwasu foliowego, 0,6 mg witaminy B5, 1,2 mg witaminy B3, 3 µg biotyny, 12 mg witaminy C, 1,7 µg witaminy D, 2,5 mg witaminy E, 5,9 µg witaminy K; składniki mineralne: 77 mg potasu, 87 mg wapnia, 55 mg chlorku, 47 mg fosforu, 28 mg sodu, 7 mg magnezu, 1,2 mg żelaza, 0,9 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 20 µg jodu, 0,007 mg manganu, 1,7 µg selenu oraz 13 mg choliny, 4,9 mg tauryny, 0,9 mg L-karnityny, 22 mg inozytolu, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 315 kJ (75 kcal). Osmolarność 290 mOsm/l.

100 ml preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka (równoważnik), 3,1 g tłuszczu (w tym 1,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 411 mg kwasu linolowego, 75 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA - w tym 9 mg kwasu arachidonowego, 9 mg kwasu dokozaheksaenowego, 1,9 mg kwasu eikozapentaenowego), 8,1 g węglowodanów (w tym 2,9 g laktozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 59 µg  witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,112 mg witaminy B2, 0,04 mg  witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,4 µg kwasu foliowego, 0,34 mg  kwasu pantotenowego, 0,44 mg  niacyny, 2,1 µg biotyny, 9,2 mg witaminy C, 1,4 µg witaminy D, 1,3 mg  witaminy E, 5 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 63 mg wapnia, 37 mg fosforu, 78 mg potasu, 42 mg chlorku, 1 mg żelaza, 5,5 mg magnezu, 0,51 mg cynku, 12 µg jodu, 0,04 mg  miedzi, 0,01 mg  manganu, 1,2 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 1,2 mg L-karnityny, 3,4 mg inozytolu, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 285 kJ (68 kcal). Osmolarność: 260 mOsm/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,6 g białka serwatkowego, 8,2 g węglowodanów (w tym 2,9 g laktozy), 3,1 g tłuszczu (w tym 1,4 g nasyconych kwasów tłuszczowych: 220 mg kwasu ß-palmitynowego, 1,2 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 381 mg kwasu linolowego i 76 mg kwasu α-linolenowego, 10 mg kwasu arachidonowego, 5,9 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,2 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 58 µg witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,44 mg  witaminy B3, 0,34 mg witaminy B5, 0,04 mg  witaminy B6, 0,16 µg witaminy B12, 8,5 µg kwasu foliowego, 1,9 µg biotyny, 8,5 mg witaminy C, 1,4 µg witaminy D, 1,4 mg witaminy E, 4,7 µg witaminy K; składniki mineralne: 25 mg sodu, 78 mg potasu, 64 mg wapnia, 43 mg chlorków, 35 mg fosforu, 7,1 mg magnezu, 1 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 13 µg jodu, 0,008 mg  manganu, 1,3 µg selenu oraz 9,8 mg choliny, 5,4 mg tauryny, 3,4 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 285 kJ (68 kcal). Osmolarność: 240 mOsmol/l.

100 ml mleka gotowego do spożycia zawiera: 2,6 g białka, 8,4 g węglowodanów (w tym 4,7 g laktozy, 0,3 g glukozy, 1g maltozy), 3,9 g tłuszczu (w tym 0,7 g triglicerydów średniołańcuchowych MCT, 1,5 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,7 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 503 mg kwasu linolowego i 72 mg kwasu α-linolenowego, 17,7 mg kwasu arachidonowego, 13,6 mg dokozaheksaenowego, 2,94 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,18 g; witaminy: 361 µg witaminy A, 0,12 mg witaminy B1, 0,2 mg witaminy B2, 2,4 mg witaminy B3, 0,88 mg  witaminy B5, 0,12 mg witaminy B6, 0,24 µg witaminy B12, 35 µg kwasu foliowego, 3,5 µg biotyny, 17 mg witaminy C, 3 µg witaminy D, 4,73 mg witaminy E, 6 µg witaminy K; składniki mineralne: 82 mg potasu, 94 mg wapnia, 76 mg chlorku, 62 mg fosforu, 70 mg sodu, 8 mg magnezu, 1,6 mg żelaza, 1,1 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 26 µg jodu,0,01mg manganu, 4,5 µg selenu, ≤ 0,003 mg fluorku oraz 17 mg choliny, 5,5 mg tauryny, 1,8 mg L-karnityny, 24 mg inozytolu, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 335 kJ (80 kcal). Osmolarność 315 mOsm/l. 100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 2,6 g białka, 8,4 g węglowodanów (w tym 5,6 g laktozy, 0,3 g glukozy, 0,3 g maltozy), 3,9 g tłuszczu (w tym 1,6 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,4 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,8 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 676 mg kwasu linolowego i 56 mg kwasu α-linolenowego, 19 mg kwasu arachidonowego, 15 mg dokozaheksaenowego, 2,8 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,18 g; witaminy: 361 µg witaminy A, 0,14 mg witaminy B1, 0,2 mg witaminy B2, 0,12 mg witaminy B6, 0,24 µg witaminy B12, 35 µg kwasu foliowego, 0,88 mg witaminy B5, 2,4 mg witaminy B3, 3,5 µg biotyny, 17 mg witaminy C, 3 µg witaminy D, 4,5 mg witaminy E, 6 µg witaminy K; składniki mineralne: 80 mg potasu, 100 mg wapnia, 85 mg chlorków, 56 mg fosforu, 70 mg sodu, 8 mg magnezu, 1,6 mg żelaza, 1,1 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 25 µg jodu, 0,01 mg manganu, 4,5 µg selenu oraz 17 mg choliny, 5,5 mg tauryny, 1,8 mg L-karnityny i 24 mg inozytolu, 3,4 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 335 kJ (80 kcal). Osmolarność 310 mOsm/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,5 g białka serwatkowego, 7,2 g węglowodanów (w tym 2,7 g laktozy), 3,4 g tłuszczu (w tym 1,5 g nasyconych kwasów tłuszczowych: 240 mg kwasu β-palmitynowego, 1,3 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 418 mg kwasu linolowego, 84 mg kwasu α-linolenowego, 11 mg kwasu arachidonowego, 6,4 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego), 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,05 g; witaminy: 50 µg witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,1 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,36 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,14 µg witaminy B12, 9,3 µg kwasu foliowego, 2,1 µg biotyny, 9,3 mg witaminy C, 1,2 µg witaminy D, 0,9  mg witaminy E, 4,1 µg witaminy K; składniki mineralne: 75 mg potasu, 49 mg wapnia, 41 mg chlorku, 27 mg fosforu, 5,5 mg magnezu, 0,54 mg żelaza, 0,49 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 0,008 mg manganu, 1,6 µg selenu oraz 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 3,7 mg inozytolu, 1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 220 mOsmol/l.

100 ml mleka (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,4 g białka, 3 g tłuszczu (w tym 1,2 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,1 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,5 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 398 mg kwasu linolowego, 74 mg kwasu α-linolenowego, 8,6 mg kwasu arachidonowego, 8,6 mg kwasu dokozaheksaenowego i 1,8 mg kwasu eikozapentaenowego), 8,6 g węglowodanów (w tym 6,1 g laktozy); 0,6 g błonnika pokarmowego; sól: 0,06 g; witaminy: 66 µg witaminy A, 0,05 mg witaminy B1, 0,12 mg witaminy B2, 0,43 mg witaminy B3, 0,34 mg witaminy B5, 0,04 mg witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 16 µg kwasu foliowego, 1,4 µg biotyny, 9,9 mg witaminy C, 1,4 µg witaminy D, 1,4  mg witaminy E, 5 µg witaminy K; składniki mineralne: 74 mg potasu, 65 mg wapnia, 47 mg chlorku, 36 mg fosforu, 23 mg sodu, 4,8 mg magnezu, 1 mg żelaza, 0,51 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 13 µg jodu, 0,01 mg manganu, 1,7 µg selenu, ≤0,003 mg  fluorku oraz 10 mg choliny, 5,2 mg tauryny, 3,6 mg inozytolu, 0,95 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 285 kJ (68 kcal).

100 ml preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera: 1,8 g białka (hydrolizat serwatki), 3,5 g tłuszczu (w tym 1,6 g trójglicerydów średniołańcuchowych MCT, 1,9 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 0,8 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 0,6 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: 455 mg kwasu linolowego, 89 mg kwasu α-linolenowego, kwasy LCPUFA - w tym 6,7 mg kwasu arachidonowego, 6,7 mg kwasu dokozaheksaenowego, 1,4 mg kwasu eikozapentaenowego); 6,8 g węglowodanów (w tym 1, 0,1 mg  witaminy B2, 0,04 mg witaminy B6, 0,18 µg witaminy B12, 8,9 µg kwasu foliowego, 0,33 mg  witaminy B5, 0,43 mg  witaminy B3, 1,7 µg biotyny, 9,3 mg witaminy C, 1,3 µg witaminy D, 1,2 mg  witaminy E, 4,7 µg witaminy K; składniki mineralne: 18 mg sodu, 65 mg potasu, 50 mg wapnia, 28 mg fosforu, 5,1 mg magnezu, 40 mg chlorku, 0,77 mg żelaza, 0,5 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 12 µg jodu, 1,8 µg selenu, 0,03 mg manganu oraz 3,3 mg inozytolu, 10 mg choliny, 5,3 mg tauryny, 1,1 mg L-karnityny, 3,2 mg nukleotydów. Wartość energetyczna 100 ml: 275 kJ (66 kcal). Osmolarność: 190 mOsmol/l.

Najczęściej wyszukiwane

Preparat zawiera kapsułki na dzień i kapsułki na noc. 2 kaps. na dzień (porcja dzienna) zawierają 220 mg wyciągu z kwiatów bzu czarnego, 220 mg wyciągu z ziela werbeny pospolitej, 220 mg wyciągu z kwiatów dziewanny, 160 mg wyciągu z ziela tymianku, 70 mg wyciągu z kwiatów pierwiosnka, 40 mg wyciągu z korzenia goryczki żółtej. 1 kaps. na noc zawiera 110 mg wyciągu z ziela werbeny pospolitej, 110 mg wyciągu z liści melisy, 80 mg wyciągu z z kwiatów bzu czarnego, 70 mg wyciągu z owoców bzu czarnego, 50 mg rutozydu, 45 mg witaminy C, 10 mg bioflawonoidów cytrusowych.

1 tabl. zawiera 50 mg monofosforanu urydyny, 600 µg kwasu foliowego, 3 mg witaminy B6, 500 µg witaminy B12, 25 µg (1000 j.m.) witaminy D i 1,1 mg tiaminy.

1 kaps. zawiera mínimum 1 x 109 CFU szczepów Lactobacillus plantarum (CECT 7315 oraz 7316) oraz przynajmniej 50% ZDS* 5 witamin (B9, B6, B12, A, C) i 2 minerałów (cynk, selen). *ZDS- zalecane dzienne spożycie.

100 g preparatu zawiera: 25 g nalewki z korzenia kozłka lekarskiego, 25 g nalewki z liścia mięty pieprzowej, 25 g wyciągu z dziurawca, 25 g nalewki gorzkiej. Preparat zawiera 65-72% etanolu (v/v).

1 kaps. zawiera 500 mcg witaminy B12, 6 mg witaminy B6, 800 mcg kwasu foliowego, 100 mcg witaminy D3.

1 saszetka zawiera 2000 mg Myo-inozytolu, 200 µg kwasu foliowego, 2,5 µg witaminy B12.

Informacje o lekach dostarcza:
Pharmindex
Najpopularniejsze artykuły
Węgiel leczniczy (aktywowany) - zastosowanie i dawkowanie Węgiel leczniczy (aktywowany) - zastosowanie i dawkowanie

Węgiel leczniczy to węgiel aktywny (aktywowany) w postaci czarnych tabletek, który znalazł zastosowanie jako środek na biegunkę, zatrucia. Podawanie węgla aktywowanego jest ...

więcej

WITAMINA B12 - właściwości. Występowanie i dawkowanie witaminy B12 WITAMINA B12 - właściwości. Występowanie i dawkowanie witaminy B12

Witamina B12 to związek, którego właściwości zdrowotne są nie do przecenienia. Witamina B12 koi nerwy, podnosi odporność na stres, zapobiega anemii i ...

więcej

Syrop z mniszka lekarskiego nie tylko na kaszel. Jakie właściwości lecznicze ma miód z mniszka? Syrop z mniszka lekarskiego nie tylko na kaszel. Jakie ...

Syrop z mniszka lekarskiego jest stosowany głównie w celu łagodzenia kaszlu. Jednak miód z mniszka przyśpiesza także gojenie się ran, oczyszcza organizm ...

więcej

Mniszek lekarski – zastosowanie mniszka lekarskiego Mniszek lekarski – zastosowanie mniszka lekarskiego

Mniszek lekarski (łac. Taraxacum officinale), czyli mniszek pospolity, ma wiele właściwości leczniczych, dzięki którym znalazł zastosowanie w medycynie naturalnej. Jednak najczęściej jest ...

więcej

WITAMINA D - objawy oraz skutki niedoboru i nadmiaru witaminy D WITAMINA D - objawy oraz skutki niedoboru i nadmiaru ...

Witamina D w odpowiednim stężeniu sprawia, że kości są mocne, a zęby zdrowe. Właściwy poziom tej witaminy to również sprawne funkcjonujący układ ...

więcej

Zdrowa społeczność

Właściciel portalu Poradnikzdrowie.pl nie jest właścicielem Bazy Leków. Dostawca bazy leków oświadcza i informuje, że dokłada wszelkich starań, aby wszystkie opisy leków były zgodne z obowiązującym stanem wiedzy, a także oświadcza jednocześnie, że podstawowe znaczenie prawne ma zawsze ulotka dołączona do konkretnego leku, zatwierdzona przez Ministerstwo Zdrowia.